Tilbake

Husum IF

To nye ballbinger like opp fra Husum Skole og Husumparken vekker entusiasme blant lokale barn og unge i bydelen København. En ballbinge med gummi og en med kunstgress. Med mulighet for å spille alt fra hockey til volleyball, tennis og fotball. Men du kan også spille basketball og interaktive ballspill, eller bare slappe av på et av bandene mens du lytter til musikk over Wi-Fi-nettverket.

– Husums to nye multibaner fra UNIQA kan alt

Uttalelse

"Ballbingerne er opplyst, og hver eneste kveld når været er riktig, er det folk der nede som spiller eller spiller på dem. Det er et samlingssted. Foreldre kommer med små barn, ungdom kommer på egenhånd, og skoleelever bruker banene flittig både til idrett og i friminuttene. Men de tiltrekker seg også andre typer brukere, som ungjenter og gutter som ikke er involvert i klubblivet. For det er også et sted hvor du bare kan kose deg."

"Jeg foreslo derfor Husum Skole og de ulike institusjonene knyttet til området om vi burde samarbeide om å få et flerfelt. Den kunne ligge på grusbaneområdet, som var en del av skolegården, helt inntil parken. På den måten kunne vi integrere området", forklarer Tony Christensen.

De andre interessentene var med på ideen, og ballklubbens ledelse søkte multibanepuljen og fikk 300.000 DKK i støtte.

"Lokalpolitikere støttet ideen, sponsorer også, og Områdefornyelse Husum endte opp med å sette inn en halv million i prosjektet, som en del av Husumparkens utvikling. På den måten fikk vi faktisk hele prosjektet i gang på under ett år", sier Tony Christensen.

Ballbingerne lar deg ha fem aktive baner samtidig. To på hver ballbinge og en ved den interaktive ballveggen fra PlayAlive. Samtidig er det et oppholdsrom mellom banene, hvor du kan være hvis du ikke spiller, og banene er laget av et lyddempende materiale til glede for naboene.

"Vi fikk virkelig mye for de 1,1 millioner kronene som ballbingerne totalt kostet. Det er noe for enhver smak, akkurat som vi nå også har bedre treningsmuligheter for våre mange medlemmer i ballklubben", forklarer Tony Christensen og fortsetter:

"Tidligere hadde området begrensninger, men nå kan du drive med mange forskjellige idretter og ikke bare spille fotball. Vi kan fordele banetidene og skape synergi mellom skoleelever, idrettsutøvere fra foreningene og lokal ungdom. Vi håper at enda flere unge som ikke er med i foreningslivet vil ta tilbudet, nå som det er flere muligheter, og det tror jeg også vil skje. Uansett blir ballbingerne ivaretatt veldig godt av alle brukere, og vi har ikke opplevd hærverk – så det lover godt".

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg