Tilbake

Sirkulær Økonomi

Hos UNIQA streber vi hele tiden etter å skape bærekraftig utvikling. Vi jobber derfor hele tiden med å bli en enda mer sirkulær bedrift. En av de beste måtene å beskytte miljøet og redusere miljøpåvirkningen til et produkt er å forlenge levetiden. Derfor ønsker vi å skape et livssyklussystem der vi sikrer at våre produkter og materialer kan reintegreres og gis nytt liv. Vi vet at prosessen vil ta tid, men vi er allerede godt i gang med våre initiativer som:

Retur- og resirkuleringskonsept

Hos UNIQA tar vi produktene våre tilbake, og sørger for at ressursene som ellers ville ende opp som avfall, doneres til resirkulering gjennom donasjonsnettverket vårt eller resirkuleres til nye produkter. Gjennom vårt retur- og gjenvinningskonsept tar vi ansvar for samfunn og miljø. Les mer om vårt donasjonsnettverk her.

Bærekratigt sortiment

Vårt voksende bærekraftige sortiment, som blant annet representerer både resirkulerte og resirkulerte møbler og produkter, er også en del av vår sirkulære utvikling. Fiskegarnstolen vår er blant annet 100 % resirkulert fra (rå)materialer, som ellers ville blitt betegnet som avfall. Denne unike stolen er laget av brukte fiskegarn og resirkulert stål. Klikk her for å se vårt brede utvalg av bærekraftige møbler og produkter.

Bæredygtigt produsentsamarbeid

Som de eneste i verden kan vi i UNIQA tilby en unik gummibase laget av resirkulert gummi fra gamle Nike-sko. I samarbeid med Nik Grind og Playtop gir vi nytt liv til gamle brukte Nike-sko, og unngår samtidig at de blir kastet ut og havner et sted i naturen. Enda viktigere er at gummien fra gummiunderlaget kan resirkuleres igjen og inkluderes i den sirkulære kretsen.

Pakking og innpakning

Hos UNIQA ønsker vi å være bærekraftige i alle hjørner av virksomheten vår. Derfor er det ikke nok at vi tilbyr bærekraftige produkter, vi må selvfølgelig også ha bærekraftige leveranser av produktene våre. Transporten av alle våre egne leveranser planlegges etter avstand, slik at vi kan kjøre så få kilometer som mulig. På denne måten prøver vi å redusere miljøbelastningen fra transport. Når vi leverer og monterer våre egne produkter, sørger vi for at all emballasje og emballasje blir returnert og resirkulert. I tillegg tilbyr vi i samarbeid med våre leverandører smarte bærekraftige løsninger som:

  • Resirkulerte tepper som innpakning.
  • Innpakning av resirkulert papp og plastfilm som har høy grad av gjenvinning.
  • Levering uten emballasje.
  • Bærekraftige gjør-det-selv-løsninger for emballasje i form av gamle lekebokser eller lignende.