Tilbake

Street Workout - Calisthenics

En sport for alle

Det er ikke behov for spesialutstyr eller spesielle klær for Calisthenics eller Street Workout. Den kan utføres i vanlige sportssko, shorts og T-skjorte. Det er en trendy sport som til og med appellerer til og motiverer de som ikke aktivt har drevet med idrett til å bevege seg. Her utfordres både kjønn og alle aldre til å teste kroppens grenser.

 

Styrker det sosiale

I dag fungerer Danmarks mange calisthenics-områder ikke minst som et møtepunkt for barn og unge på tvers av sosiale skillelinjer og etnisitet. 

 

Trening med egen kroppsvekt

Calisthenics er en treningsform som er basert på trening med egen kroppsvekt. Den kan med fordel trenes på spesielt egnede stativer og verktøy. Består vanligvis av øvelser som Chin-Ups, Dips, Push-ups, Lunges, Planker, Handstands og Squats etc. Alle disse øvelsene gjøres med din egen kroppsvekt.

 

Variert intensitet

I Calisthenics kan det være stor forskjell på intensiteten på de ulike øvelsene og belastningen på de ulike musklene. Det er derfor viktig å forebygge skader med spesielle treningsformer. Det er ikke en konstant kroppsvekt man jobber med, det kan være forskjellig, hvilke muskler man legger vekt på og dermed blir belastningen også forskjellig.

 

Teknikk

Når du trener Calisthenics og Street Workout er det viktig at du sørger for en god tilpasning av kroppens strukturer før du begynner å øke belastningen med øvelser som er teknisk vanskelige å utføre. På denne måten kan du forebygge risikoen for skade.

 

Samarbeid mellom nervesystemet, hjernen, sansene og musklene dine

En perfekt øvelse for å bære din egen kroppsvekt krever et koordinert samarbeid mellom nervesystemet, hjernen, sansene og musklene. Derfor bruker du ofte også mer hjerneaktivitet enn vanlig kondisjon på maskiner. Du vil dermed trene alle deler av kroppen din med denne treningsformen. Street workout gir eksepsjonelle resultater ved å bruke tyngdekraften og blande den med bevegelsesferdigheter og en atletisk kroppsbygning.

 

Flere sunne uteområder

Calisthenics er en veldig sosialiseringsform for trening som kan utøves av alle, uansett hvor rammen er for det. Det er mangel på gode calisthenics-fasiliteter i offentlige rom, og derfor hjelper UNIQA med gratis arkitektforslag til parter som ønsker å lage disse rammene for sunne uteområder.

 

Enkel tilgjengelighet

Crossfit har blitt en kjempepopulær aktivitet de siste årene, men treningsformen krever mye utstyr og den har også høyere skadefrekvens. Nettopp derfor er Calisthenics den rette treningsformen, hvor det sjelden oppstår skader og utstyret er lett tilgjengelig.

Street Workout - HBH
Street Workout - Aluminium
Calisthenics - Pakker
Calisthenics - Verktøy
Calisthenics - Barn
Calisthenics - innendørs
Calisthenics - Inkludering
Calisthenics - Berliner

En sport for alle

Det er ikke behov for spesialutstyr eller spesielle klær for Calisthenics eller Street Workout. Det kan gjøres i vanlige sportssko, shorts og T-skjorte. Det er en trendy sport som til og med appellerer og motiverer de som ikke aktivt har drevet med idrett til å bevege seg. Her utfordres begge kjønn og alle aldre til å teste kroppens grenser.

Styrker det sosiale

I dag fungerer Danmarks mange områder innen calisthenics ikke minst som et samlingspunkt for barn og unge på tvers av sosiale skillelinjer og etnisiteter.

           

Trening med egen kroppsvekt

Calisthenics er en treningsform som er basert på trening med egen kroppsvekt. Den kan med fordel trenes på spesielt egnede stativer og verktøy. Består vanligvis av øvelser som Chin-Ups, Dips, Arm Bends, Lunges, Plank, Handstand og Squats etc. Alle disse øvelsene gjøres med din egen kroppsvekt.

Variert intensitet

I Calisthenics kan det være stor forskjell på intensiteten på de ulike øvelsene og belastningen på de ulike musklene. Det er derfor viktig å forebygge skader med spesielle treningsformer. Det er ikke en konstant kroppsvekt man jobber med, det kan være forskjellig hvilke muskler man legger vekt på og dermed blir også belastningen forskjellig.

Teknikk

Når du trener Calisthenics og Street Workout er det viktig at du sørger for god passform på kroppsstrukturene dine før du begynner å øke belastningen med øvelser som er teknisk vanskelige å utføre. På den måten kan du forebygge risikoen for skader.

Samarbeid mellom nervesystem, hjerne, sanser og musklene dine

En perfekt øvelse for å bære din egen kroppsvekt krever et koordinert samarbeid mellom nervesystemet, hjernen, sansene og musklene. Derfor bruker du ofte også mer hjerneaktivitet enn vanlig kondisjon på maskiner. På denne måten vil du trene alle deler av kroppen med denne treningsformen. Street workout gir eksepsjonelle resultater ved å bruke tyngdekraften og blande den med bevegelsesferdigheter og en atletisk kroppsbygning.

Flere sunne uteområder

Calisthenics er en veldig sosialiserende treningsform som kan utøves av alle uansett hvor rammene er for det. Det er mangel på gode Calisthenics-anlegg i det offentlige rom, og derfor hjelper UNIQA med gratis arkitektforslag til parter som ønsker å danne denne rammen for sunne uteområder.

Enkel tilgjengelighet

Crossfit har blitt en kjempepopulær aktivitet de siste årene, men treningsformen krever mye utstyr og den har også større skadefrekvens. Nettopp derfor er Calisthenics den rette treningsformen, hvor skader oppstår svært sjelden og utstyret er lett tilgjengelig.

Fakta

  • Kan dyrkes av hvem som helst
  • Gir sunnere barn som beveger seg på en helt ny måte
  • Alternativ idrettsplass med mange idretter
  • Øker kroppens fysiske egenskaper - Koordinasjon, motorikk, styrke og smidighet
  • Forbedre generell helse og utholdenhet
  • Samhold og sosialt samlingspunkt
  • En del av en global bevegelse

Calisthenics - Produkter

Street Workout - HBH

Street Workout - HBH

Street Workout - Aluminium

Street Workout - Aluminium

Calisthenics - Pakker

Calisthenics - Pakker

UNIQA har, i samarbeid med Team VICIs profesjonelle Calisthenics og Street Workout utøvere, satt sammen ulike pakker som hver åpner opp for et bredt spekter av bruksmuligheter for styrketrening med egen kroppsvekt. Pakkene inneholder kun utstyr av høy kvalitet fra produsenten Kenguru Pro, og her er det trening for alle aldersgrupper og nivåer.

Calisthenics - Verktøy

Calisthenics - Verktøy

Outdoor Calisthenics og Street Workout-utstyr fra Kenguru Pro er produsert av materialer av høyeste kvalitet og ved hjelp av de mest moderne teknologiene.

Alle Kenguru Pros verktøy er laget sammen med ledende eksperter innen Calisthenics, Street Workout og Para Workout. I tillegg er alle verktøyene testet, trygge, sertifisert og designet patentert.

Calisthenics og Street Workout utstyr kan plasseres i private hager samt parker, boligområder, skoler, universiteter og andre offentlige områder til beste for alle, samfunnet og folkehelsen.

Calisthenics - Barn

Calisthenics - Barn

Kenguru Pro har utviklet en rekke Calisthenics og Street Workout utstyr for barn. Kenguru Pro utvikler treningsutstyr i samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere og OL-trenere – de vet nøyaktig hvilke treningsøvelser som er fysiologisk riktige og trygge for de ulike aldersgruppene og dermed hva de ulike treningsverktøyene skal kunne tilby. Høyder, trinnbredder og andre egenskaper samsvarer med standardene innen lekeplasser.

Calisthenics - innendørs

Calisthenics - innendørs

Treningsformen Calisthenics kalles også «fitness of city streets», fordi treningen kan gjennomføres ved hjelp av egen kroppsvekt i friluft på horisontale stenger, parallelle stenger, styre og andre elementer. Men denne treningsformen kan også flyttes innendørs, slik at bl.a. det er mulig å holde treningsøkter i en spesialutstyrt hall.

Kenguru Pro Indoor-serien består av 10 sammensatte utstyrspakker som er perfekt egnet for å trene Calisthenics og Street Workout innendørs. Pakkene kan også brukes som mobile strukturer for sportsbegivenheter og konkurranser på høyt nivå.

Kenguru Pro Indoor-serien er løsningen for institusjoner, skoler, universiteter, treningskjeder, treningssentre og idrettsklubber som ønsker å utvide og utvikle plassene sine for Street Workout og/eller funksjonell trening: Fitness Park, City Fit, Accrosport...

Calisthenics - Inkludering

Calisthenics - Inkludering

UNIQA tilbyr Kenguru Pros spesielle utvalg av Calisthenics og Street Workout utstyr for funksjonshemmede. Treningsutstyret er først og fremst utviklet for å inkludere alle i denne treningsformen og invitere til en sunnere og mer aktiv hverdag.

Målet er å gjøre para-trening tilgjengelig så mye som mulig. 

Mennesker med nedsatt funksjonsevne må ikke bare sitte hjemme, men gå fremover og bare fremover.

Calisthenics - Berliner

Calisthenics - Berliner

- Berliner forhandles med stolthed og eneret af UNIQA i Norden

 

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg