Tilbake

Street Workout - Calisthenics

Street Workout - HBH
Street Workout - Aluminium

En sport for alle

Det er ikke behov for spesialutstyr eller spesielle klær for Calisthenics eller Street Workout. Det kan gjøres i vanlige sportssko, shorts og T-skjorte. Det er en trendy sport som til og med appellerer og motiverer de som ikke aktivt har drevet med idrett til å bevege seg. Her utfordres begge kjønn og alle aldre til å teste kroppens grenser.

Styrker det sosiale

I dag fungerer Danmarks mange områder innen calisthenics ikke minst som et samlingspunkt for barn og unge på tvers av sosiale skillelinjer og etnisiteter.

           

Trening med egen kroppsvekt

Calisthenics er en treningsform som er basert på trening med egen kroppsvekt. Den kan med fordel trenes på spesielt egnede stativer og verktøy. Består vanligvis av øvelser som Chin-Ups, Dips, Arm Bends, Lunges, Plank, Handstand og Squats etc. Alle disse øvelsene gjøres med din egen kroppsvekt.

Variert intensitet

I Calisthenics kan det være stor forskjell på intensiteten på de ulike øvelsene og belastningen på de ulike musklene. Det er derfor viktig å forebygge skader med spesielle treningsformer. Det er ikke en konstant kroppsvekt man jobber med, det kan være forskjellig hvilke muskler man legger vekt på og dermed blir også belastningen forskjellig.

Teknikk

Når du trener Calisthenics og Street Workout er det viktig at du sørger for god passform på kroppsstrukturene dine før du begynner å øke belastningen med øvelser som er teknisk vanskelige å utføre. På den måten kan du forebygge risikoen for skader.

Samarbeid mellom nervesystem, hjerne, sanser og musklene dine

En perfekt øvelse for å bære din egen kroppsvekt krever et koordinert samarbeid mellom nervesystemet, hjernen, sansene og musklene. Derfor bruker du ofte også mer hjerneaktivitet enn vanlig kondisjon på maskiner. På denne måten vil du trene alle deler av kroppen med denne treningsformen. Street workout gir eksepsjonelle resultater ved å bruke tyngdekraften og blande den med bevegelsesferdigheter og en atletisk kroppsbygning.

Flere sunne uteområder

Calisthenics er en veldig sosialiserende treningsform som kan utøves av alle uansett hvor rammene er for det. Det er mangel på gode Calisthenics-anlegg i det offentlige rom, og derfor hjelper UNIQA med gratis arkitektforslag til parter som ønsker å danne denne rammen for sunne uteområder.

Enkel tilgjengelighet

Crossfit har blitt en kjempepopulær aktivitet de siste årene, men treningsformen krever mye utstyr og den har også større skadefrekvens. Nettopp derfor er Calisthenics den rette treningsformen, hvor skader oppstår svært sjelden og utstyret er lett tilgjengelig.

Fakta

  • Kan dyrkes av hvem som helst
  • Gir sunnere barn som beveger seg på en helt ny måte
  • Alternativ idrettsplass med mange idretter
  • Øker kroppens fysiske egenskaper - Koordinasjon, motorikk, styrke og smidighet
  • Forbedre generell helse og utholdenhet
  • Samhold og sosialt samlingspunkt
  • En del av en global bevegelse

Calisthenics - Produkter

Street Workout - HBH

Street Workout - HBH

Street Workout - Aluminium

Street Workout - Aluminium

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg