Tilbake

Bevegelse og motorikk

Favorittverktøy for å utvikle barns motoriske ferdigheter

Med bevegelses- og motoriske verktøy fra UNIQA sørger du for at barna får nok mosjon i løpet av dagen, samtidig som de utvikler motorikken. Gjør hverdagen morsommere for barna og skap et område med mange smil og hvor mange barn kan aktiveres samtidig.

Madrasser og Fallsikring

 

T-skinnesystem

 

Bevegelses- og motorikkguide

For oss er motorikk, trening og bevegelse stikkord, når vi tegner løsninger

Bruk av plass

Vurder hvor mange som bruker plassen samtidig og til hvilke aktiviteter. Kanskje et rom skal kunne brukes til flere ting?

Multifunksjonalitet og fleksibilitet

Tenk på flere funksjoner i rommet og møbler for maksimal utnyttelse av plassen. Fleksible møbler er optimalt for aktive barn, hvor bevegelse, lek og fantasi fremmes. Bevegelses- og motorverktøy kan brukes på forskjellige måter og nivåer og kan enkelt oppbevares etter bruk.

Sansemotorisk

Hvert rom bør ha mange forskjellige overflater slik at man kan gå på sanseoppdagelse. Tenk i en labyrintisk tilnærming til rommet og ha en differensiert møbelsammensetning som egner seg til bevegelse og utforskning.

Motorisk utvikling i trygge omgivelser

For at barn skal utvikle seg optimalt er det viktig at de kan teste sine grenser. Det er derfor viktig å velge riktig fallpute slik at de kan teste grenser uten å bli skadet.

Personlig utvikling

Det er en direkte sammenheng mellom motorikken ved skolestart og fremtidig utvikling. Det er derfor utrolig viktig å gi barna muligheten til å utfordre sin egen bevegelse og motorikk. De må teste grenser under trygge forhold og lære å beholde roen i pressede situasjoner.

  • Å bekrefte seg selv gjennom nye utfordringer
  • Å teste og utfordre egne grenser
  • Behold roen i utrygge situasjoner
  • Den viktige testen av grenser - risiko og mulighet

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg