Tilbake

Bevegelse og Motorikkbaner

Verktøy for å utvikle barns motoriske ferdigheter

Det er en direkte sammenheng mellom motorikken ved skolestart og fremtidig utvikling. Det er derfor utrolig viktig å gi barna muligheten til å utfordre sine bevegelses- og motoriske ferdigheter. Barna skal teste grenser under trygge forhold og lære å beholde roen i pressede situasjoner.

Små deler kan gir litt ekstra lek og utfordring til motorikkbanene. Det kan også være redskaper som brukes vekselvis, eller uten behov for stor motorikkbane.

Noen balanseverktøy og motorikkverktøy kan brukes utendørs når været er godt. For eksempel. balanseballer som er morsomme å stå på, danse på eller hoppe frem og tilbake på.

Balanse og Motorikksett
Balansebukker
Balansebommer
Tilbehør for balanseverktøy
Diverse balanseverktøy
Balanse og Motorikksett

Balanse og Motorikksett

Sett som byr på motoriske utfordringer for barn. Balansen settes på prøve når de beveger seg fra et balanseelement til et annet. Settene er perfekte for motorikkrom i barnehager og skoler. Her kan f.eks. barna leke at bakken er lava eller politi og røver, samtidig som de trener motorikk og kommer i bevegelse.

Bevegelse er et nøkkelord i barns utvikling. Med motorikkbaner fra UNIQA er du sikker på at barna får de rammene de trenger for å forbedre sine motoriske ferdigheter.

Samtidig styrkes de taktile sansene når man kryper gjennom en tunnel, går med bare føtter og balanserer på balansebommene.

Balansebukker

Balansebukker

Motorikkbaner settes sammen med bukker som små stasjoner hvor barna kan ta pauser og ta motet til å takle neste utfordring. Balansebukkene har ulike trinn slik at balansebommer kan plasseres i forskjellige høyder. Noen balansebommer kan også brukes til å krype under eller hoppe over.

Motorisk trening er en viktig del av et barns utvikling. Med balanse og motorikksett fra UNIQA kan du enkelt lage et rammeverk som utvikler barnas motoriske propriosepsjons sans. Disse sansene utvikles best når du kan klatre opp på en boks, i et tre, i en ribbevegg, en vinduskarm eller hva som helst. Poenget er at barn skal kjenne på følelsen av å holde balansen, falle ned mot en fallmadrass og utfordre sansene med dybder og høyder.

Balansebommer

Balansebommer

Balansebommer med mange ulike hinder hvor barna kan få morsomme og motorisk utfordrende barrierer de skal passere. Sett sammen din egen motorikkbane ved hjelp av ribbevegger, bukker og viktigst av alt balansebommer. Det er veien mellom de ulike stasjonene på motorikkbanen barna skal prøve å gjennomføre. Å gå på en balansebom styrker blant annet den vestibulære sansen. De kan løpe rundt en stang, slalåm mellom kjegler, over, under og gjennom hindringer. Det er mulighet for å kombinere vippeplater eller slalåm løyper direkte på balansebommen.

Balansebommer kan brukes til aktiviteter som innebærer at barna trener temposkifte, fart og retningsendring.

Tilbehør for balanseverktøy

Tilbehør for balanse og motorikkverktøy

Smarte veggbraketter, traller og annet verktøy som bidrar til å gjøre oppsett og rydding enklere ved bygging av mtorikkbaner og balansebommer. Rommet kan enkelt brukes til annet enn motor, så lenge det finnes riktig tilbehør for oppbevaring av motorikkverktøyene.

Diverse balanseverktøy

Diverse balanse- og motorikkverktøy

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg