Tilbake

Frederiksholm Karre

AKB Frederiksholm Karré 15 har i en årrekke jobbet med å renovere lekeplasser i de uinspirerende gårdsrommene, som alle ligger inntil en svært trafikkert vei. Sammen med UNIQA ble det utarbeidet ideer til tre gårdsrom med prisoverslag, som ble lagt til grunn for budsjetteringen.

De tre gårdsplassene er utformet med stor variasjon, slik at det er ulike lekemuligheter og utfordringer avhengig av hvilken lekeplass som besøkes av områdets barn.

Småbarna har sin egen inngjerdede lekeplass, slik at de kan leke fritt uten at foreldrene trenger å bekymre seg for at de løper ubemerket av gårde ut på den sterkt trafikkerte veien. Det er både sandkasse, svømmeføtter, morsomt kjøretøy, trampoline og huske. Hele lekeplassen har helstøpt gummi som fallunderlag, slik at de små barna slår seg minimalt ved et fall.

De litt større barna har fått den røde lekeplassen. Her er det gode muligheter for mer utfordrende lek. Det er et lite klatretårn med sklie, et fint tog, husker, klatrestenger, en karusell og en sandkasse med et lekehus.

For de store barna som vil leke, er det en veldig stor lekeplass designet i den tredje gårdsplassen. Det store leketårnet gir plass til mye fysisk utfoldelse og utprøving av grenser. Her kan du klatre, krype over gangveier, balansere, skli og vippe. Det er også installert utendørs treningsutstyr slik at du også kan trene ute.

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg