Tilbake

Køge bukt privatskole

Da Køge bukt privatskole sommeren 2015 skulle se på ny lekeplass, var beslutningsprosessen noe annerledes enn ved de fleste andre skoler. Det var her elevrådet, bestående av 7 elever fra 5. til 9. trinn, valgte den endelige løsningen! Flere av elevrådsmedlemmene gikk til valg på løftet om nye spilleforhold – og innfridde valgløftene sine raskere enn de fleste andre folkevalgte.
Skolestyret hadde stilt krav til løsningen – inkludert den økonomiske rammen – og elevrådet hadde også egne ønsker. De ønsket et miljø som kunne få de store ut i frikvarteret – også jentene – og det skulle være lekeforhold og utfordringer for alle klassetrinn.

Tre potensielle leverandører fikk komme med sine løsningsforslag, inkludert UNIQA. Prosjektene ble presentert for elevrådet, som også deltok på plan- og byggemøter. Elevrådet skulle til slutt presentere sitt valg for skolestyret – løsningsforslaget fra UNIQA.

Meninger

«UNIQA kom opp med en spennende løsning som dekket våre behov. Løsningen ble justert underveis slik at den til slutt ble helt perfekt i forhold til skolen. Vi har blant annet fikk gummimatter overalt på lekeplassen, hengekøyeområder og noen gode hengekøyeområder for de større barna. I tillegg var UNIQA-konsulent Dennis Andersen en god match og han samarbeidet godt med elevrådet.

Vi valgte å fornye både lekeplassen og ballbaneområdet samtidig, da vi ellers hadde tatt vare på en elevgruppe fremfor en annen.
Både lekeplassen og ballbaneområdet har gitt skolen økt lekeverdi. Med klatrestativ i robinia-tre, gummikøyesystem, sklie og husker på lekeplassen. Og med ballbur, klatrenettsystem, 3 trampoliner, 3 hengekøyer og utemøbler på den gamle ballbanen. Arealene brukes både i frikvarteret og i klassene.

Hele samarbeidet med UNIQA har vært smertefritt. Alle avtaler er overholdt, montørene var søte og vi klarte å få mye lek inn på et lite område uten at sikkerhetsavstanden ble overskredet”.

- Rektor René Thorup

"Jeg har gledet meg veldig til det kommer noe mer ut til de større klassene".

– Maria, 7. klasse

"Jeg har gledet meg til å prøve ut den nye fotballbanen".

– Bertram, 5. klasse

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg