Tilbake

Engstrandskolen

Håndverksrom - oppdelte arbeidssoner

Håndverksrommet er innredet med ulike arbeidssoner. Grupper av høvelbenker for det råeste verkstedarbeidet. En arbeidsdisk for fint treverk og to verkstedbord for prosjekter med resirkulerte materialer. Langs veggene i hele rommet ligger oppbevaring av materialer og verktøy i materialbokser og verktøyskap samt et inspirerende materialbibliotek. Bokser på hjul kan inneholde småved, som kan kjøres til stedet du skal jobbe.

Maleverksted, røyksone og designrom

Maleriet og røyksonen er begge plassert som bindeledd mellom håndverk og design. Malerbutikken er utstyrt med nye vinduer ut mot korridorområdet med utsikt til det store designrommet, som ligger på andre siden. Rommet er innredet med symaskiner og skjærebord, vask, skap, oppslagstavler, speil og gin. Ytterligere store heve/senke arbeidsbord og god plass gjør det til et velfungerende verksted. Fra designrommet er det utsikt gjennom vinduene til det nye presentasjonsrommet.

IT-bibliotek og presentasjonsrom

IT-biblioteket har en egen liten plass i hjørnet av verkstedet. Med glass og utsikt til resten av håndverksrommet. Her kan du sitte og studere med pc og bøker. Et gavlbord med krakker er PC arbeidsstasjon. En hylle for bøker og materialer står ved vindusveggen og kan brukes som utstillingsmøbel.

På motsatt side av hallen ligger et rom som er involvert i kommunikasjon – et presentasjonsrom. Den er beregnet på fordypnings- og eksamenssituasjoner og utstillinger. Det er satt opp oppslagstavler og mobile tavler. Rommet har piskebord på hjul som kan slås sammen og flyttes til siden. Det tilbyr forskjellige alternativer for innredningen av rommet. Bordene inkluderer krakker som kan stables, settes på krakkvogner og rulles til siden. På endeveggen av rommet er en mobil bokhylle for materialer og bøker.

Er du blitt inspirert vil vi veldig gjerne hjelpe deg