Tilbake

Læringshus Nærheden

UNIQA som totalleverandør

UNIQA er totalleverandør for den største nye skolen i Danmark i 2021. Læringshuset Nærheden ligger i Hedehusene. Vi har levert alt til skolen, fra kokerom til makerspace fine, makerspace rough, musikkrom, pauserom, arbeidsrom og store flotte gjennomflammende furuhyller. Her kan barna stille ut sine ferdige produkter, skapt i makerspace.

Hyllene er med på å samle skolens mange åpne plasser, hvor barna kan møtes, sitte i hyllene og bruke dem som base å jobbe ut fra. Vi har laget rom, med innebygde benker, som gir arbeidsplass for små grupper når barna skal drive produktbasert læring, som så skal ut i de store hyllene.

I makerspace rough har vi satt opp store råstålstativer som er ekstra dype: Disse er laget for å inneholde ulike materialer, sveisebord, platestativ, verktøyvegger. I realfag har vi laget avtrekksskap, arbeidsbord for kjemikalier med innebygget gass og spesialvasker. Vi har laget et enormt stålbord for å obdusere dyr på og og og og vi kunne fortsette. Det hele er laget ut fra et mål om ikke minst å skape men også støtte opp om arkitektenes ideer; å skape rom og miljøer som utfordrer, favner og gir ulike opplevelser for barna, slik at de selv kan ta ansvar for sin læring og delta i fellesskapet. Dette er møblene som er med på å skape/støtte

UNIQA er stolte og glade for å ha vært en del av denne nye prosessen for læring i danske skoler, hvor rommet/møblene får en aktiv del i barnas hverdag og læring.