Tilbake

Bibliotekhagen

Den eventyrlige litteraturlekeplassen


27. august 2016 ble den nye signaturlekeplassen foran Gladsaxe Hovedbibliotek innviet. Lekeplassen er designet og bygget av UNIQA og skal være sentrum i en ny park til glede for byens innbyggere.

Bli din egen historieforteller mens du ser deg selv i speilet med H.C. Andersens hatt på. Mål deg på fire meter Lange Peter Madsen og vær Palle alene i verden i sandområdet før du kjenner mørket i Antboys 'Ant Room' og flyr over skyene med Hodja fra Pjort.

En del av lekeplassen representerer en bokhylle, der hver bok representerer en klassiker eller nyklassiker. Alt fra Martin Strids 'Mustafas kiosk' til 'Mummitrollene' og 'Folk og røvere i Kardemommebyen' er representert, og barna kan bevege seg inne og mellom bøkene, krype, svinge, hoppe, skli og gjemme seg mens de opplever bøkene. universet og bli inspirert til å lese. Lekeplassen er rettet mot barn fra 2-10 år og er derfor også ideell for skoler og institusjoner å bruke – for eksempel har den en interaktiv e-vegg hvor skolebarn kan utfordre sin litterære kunnskap.

Udtalelse

”Der kommer mange børnefamilier på biblioteket, og derfor har vi hørt byens børn, hvad de kunne tænke sig, at legepladsen skal kunne. Takket være det gode samarbejde mellem os, kommunens ejendomscenter og UNIQA bliver det en realitet og noget helt særligt. Legepladsen og parken bliver et sted, som skaber sammenhæng mellem inde og ude - hvor børnene kan lege og lære, mens forældrene kan slappe af med en kaffe og en bog, de har hentet på biblioteket”.

- Jakob Guillois Lærkes - Bibliotekschef