Tilbake

City2

En utendørs lekeplass satt opp innendørs

Under byggingen av den nye store urbane lekeplassen i City2 var alt tenkt på. I tillegg til å være morsomt for både mindre og større barn fylt med høy lekeverdi, måtte det også bygges på en måte som kunne gi senteret et løft, på samme måte som det måtte være ‘transparent’ slik at kundene kunne orientere seg.

Uttalelse

«Det var viktig at lekeplassen «fløt», og det ble forstått i UNIQA. For vi lever av handel, og står du som kunde på den ene siden, må du kunne se hvilke butikker som ligger på den andre siden av lekeplassen. I tillegg ønsket vi også at det skulle være en gratis lekeplass og dermed er den ubemannet, så sikkerheten bør også være i orden med for eksempel en skikkelig gummioverflate,»

«Det er mange hensyn å ta for at alle, også kunder som ikke tar med barn, trives med å handle hos oss. Derfor har vi også tenkt på lydnivået, og har lagt tepper på torget, akkurat som lekeplassen har et to meter høyt glassgjerde. På denne måten senker vi lydnivået med 17 prosent og forbedrer akustikken.

«Lekeplassen har blitt en del av helhetsopplevelsen av å komme til City 2. Og det er definitivt en magnet. «Det er en veldig annerledes lekeplass hvor barna utfordres, og det var akkurat det vi ønsket – faktisk ville vi så langt unna den tradisjonelle lekeplassen som mulig, og det forsto UNIQA. Så da vi åpnet var vi spente på hvordan barna ville ta imot det. Den har blant annet en sklie som er 2,5 meter høy, som kan se litt usikker ut. Men barna så det et øyeblikk, og så begynte de å leke. De visste instinktivt hvordan de skulle bruke det og elsket det, sier Thomas Lüscher.

"Det har krevd dedikasjon og en gjennomført strategi for å lage en City 2 hvor det er noe for hele familien, og lekeplassen hadde vært en sentral del. Derfor ble den også VIP-innviet for de lokale barnehagene med boblevann, gulrotbiter og rød løper, og i dag «fylles torget av «gladstøy» fra barn som leker der.» I tillegg til lekeplassen og selvfølgelig mange butikker har kjøpesenteret også syv kinoer, en skøytebane, julemarkedsboder og et nytt gigantisk designerutsalg - og snart en 650 m2 stor restaurant og mange markedsboder i stil med Torvehallerne i Indre København."

«Så nå har vi virkelig noe for hele familien. Mens pappa går til Silvan kan mamma lete etter lille Ib på lekeplassen, og etterpå kan de kjøpe deilige delikatesser fra markedsbodene for å ta med hjem eller spise på stedet. Det er en full opplevelse hvor det er noe for enhver smak. Så City 2 er ikke lenger bare et kjøpesenter, men et ekte utfluktsmål. ”

- Thomas Lüscher fra City 2