Tilbake

Lindevangsparken

Interaktivt vannlekesystem

I Lindevangsparken på Frederiksberg ligger Danmarks første interaktive vannlekeplass. Vannlekeplassen er utformet som et bakkemiljø med gummibelegg, og barna slår på vannet ved å aktivere de interaktive satellittene, som er plassert forskjellige steder på lekeplassen:

«Det er noen lysfelt som lyser opp, som man så må tråkke på for å åpne opp vannet forskjellige steder på lekeplassen. Og når vannet åpnes, renner det ned noen kanaler, hvor barna kan demme det opp med demninger og få det til å renne i andre retninger. Og så kan du også legge kuler eller små ender i vannet slik at de seiler nedover kanalene, sier Jan E. Jørgensen, leder av Frederiksbergs by- og miljøutvalg.

De lysende satellittene er forhåndsprogrammert for å åpne opp vannet på vannlekeplassen. Men de jobber også om vinteren, når vannet er av. Her kan barna i stedet spille tre forskjellige innlagte vinterleker på dem. Og blir barna lei av vinterlekene, kan de bruke lekeplassens nivådelte trampoliner. De jobber hele året.

Den interaktive vannlekeplassen er bygget i et samarbeid mellom UNIQA, PlayAlive, Fokdal springvand og Frederiksberg kommune.