Tilbake

Løsninger på tak

Norges ledende ekspert på takløsninger

Vi er Norges ledende ekspert på takløsninger med lekeplasser, idrettsbaner og oppholdsrom, og vi har referansene til å backe opp.
 
Det har vi blant annet ansvarlig for takløsningene på Konditaget Lüders plassert på toppen av et parkeringshus i Nordhavn. Her er det nå 2.400 m2 offentlig byrom med tilrettelegging for trening, opphold og lek i 24 meters høyde. Et annet sted i Nordhavn har en ny skole, Copenhagen International School, brukt takene til å integrere hele seks flotte ballbaner. Nå har skolen fått flere treningsmuligheter for elevene – og det med en ganske betagende utsikt. Dette er to virkelig gode eksempler på hvordan arkitekter utnytter byens tak. Det er ikke bare i hovedstaden det skjer arkitektoniske utbygginger og spesialdesignede løsninger. Det imponerende LEGO House i Billund, designet av arkitekt Bjarke Ingels, har fått et ikonisk tak med 12 unike farger laget av naturgummi og resirkulert gummi. Her kan besøkende komme opp på taket og nyte utsikten, henge og være aktive i de myke omgivelsene.
 
UNIQA har totalt over 100 referanser for takløsninger rundt om i Danmark.

Flytt leken opp på byens tak

Aktive byrom på takene gir flere aktivitetsmuligheter i byene hvor det er trangt om plassen.

Aktive byrom og aktivitetsarealer på takene etterspørres i økende grad i moderne nybygg. Arkitektene bruker etter hvert alle tegnevinkler for å utnytte arealene som hittil ikke har vært tradisjonelle boliger – og det skaper stor glede blant byens folk.
Det opprettes flere nye boliger på taket av bygninger. Spesielt i de større byene, hvor det er større tilflytting enn flytting, er behovet for nytenkning stort når det gjelder utearealer.      Det er derfor en naturlig bruk av tak som sosiale samlingssteder. Disse nye uteplassene har potensial til å bli byens nye parker i fremtiden.  

In house-eksperter - en unik og trygg takløsning

Vi har interne eksperter som kan alt om hvordan du skaper den optimale takløsningen. Både når det gjelder å skape de optimale forholdene for lek, trening, bevegelse og sosialisering. Men også i forhold til å lage en trygg løsning som varer.

Beregninger for takløsninger

Når du lager takløsning med UNIQA hjelper vi deg med alle beregninger i forhold til å lage den optimale løsningen. Det kan vi blant annet hjelper deg med å optimalisere budsjettet ditt, hjelp med statiske beregninger og mange andre ting som gjør prosessen enklere for deg.

Playtop / Nike Grind

Playtop har sammen med Nike sørget for å resirkulere gummien fra produktene deres, slik at den nå brukes i gummibasen i aktivitetsområder, fremfor å havne et sted i naturen.

Det inkluderer ca. 28 par sko pr. m2 og det er opptil 91 % resirkulering. All gummien blir faktisk resirkulert (upcycled), og de siste 9 % er limet som brukes til å holde gummigranulatet sammen. Gummien er også sertifisert etter EN71-3 (slik test), som er samme test som brukes til leker, smokker og annet for barn

- Playtop handles med stolthet og eksklusive rettigheter av UNIQA i Norden

 

Sertifikater på gummiunderlag for takløsninger

UNIQA er den eneste i bransjen som har en vindtest på gummibasen vår. På båtene er du sikker på at gummien holder seg i tilfelle storm. Vi har også bransjens beste branntest og en dreneringstest, som viser våre gummisluk 10 ganger mer en standarden EN15330-1:2007 foreskriver.

Unik design i vårt byrom

Takløsninger resulterer i unike design i vårt byrom. Det brukes moderne versjoner av lekeinstallasjoner, idrettsarealer utformes i trendy stil, det brukes miljøvennlige materialer som resirkulert gummi – og ikke minst dukker urbane grøntarealer opp på toppen av bygningene. For mange av oss er uterom et fristed hvor både hjerne og kropp kan stresse ned. Fremtidens boliger på byenes tak kan være med på å forme lokalområdenes identitet og image i form av sunne tiltak og aktivisering av innbyggere. De mange ubrukte takene kan i fremtiden gi stor verdi for nærområdet.


Løsningsforslag

 

Trenger du et forslag til ditt neste prosjekt?

Kontakt oss i dag og få et løsningsforslag

 Eksempler på løsningsforslag

Alle prosjekter som vises er designet og vunnet av UNIQA